Terwinseler Straatmarkt

47e Terwinseler Straatmarkt

Zondag 14 mei 2023

47e Terwinseler Straatmarkt, zondag 14 mei 2023

Informatie voor bewoners

Geachte bewoner(s),

Op zondag 14 mei 2023 zal in Terwinselen al weer de 46e Terwinseler Straatmarkt plaatsvinden, en is Terwinselen weer gastheer voor de vele duizenden bezoekers en handelaren.

Vanaf vrijdag 12 mei tot en met maandag 15 mei zult u medewerkers van de Straatmarkt werkzaam zien. Om de organisatie op de dag van het evenement weer te laten slagen, hebben we in overleg met de Gemeente, Brandweer en Politie een aantal verkeerswijzigingen moeten doorvoeren. De maatregelen zijn op de kaart die u terugvindt in deze brief (PDF-bestand) met symbolen en kleuren weergegeven.

Let op: De Caumerstraat kent op zondag aan één zijde van de straat een parkeerverbod.

Eenrichtingsweg:

Op zondag 14 mei is hier enkel eenrichtingsverkeer mogelijk, in de richting van de pijl. Daar waar noodzakelijk is dit met borden aangegeven. Dit betreft de Dr. Ari├źnsstraat, Dr. Poelsstraat, Callistusstraat en gedeeltelijk de Oude Tunnelweg.

Voor het gedeelte Maarstraat tussen de kruising Op de Knip/Maarzijde en de Schaesbergerstraat is eveneens alleen eenrichtingsverkeer mogelijk. Er is daar alleen verkeer mogelijk richting de Schaesbergerstraat.

Afsluiting:

Op zondag 14 mei is hier een wegafsluiting. Elke afsluiting wordt bemand door een verkeersregelaar. De afsluiting is om toegang tot de buitenring van het parcours te voorkomen. Het verlaten van het parcours is ten allen tijde mogelijk. Toegang tot de buitenring is enkel mogelijk met een geldig legitimatiebewijs.

Opstelling kramen:

Het op de kaart GEEL gemarkeerde gebied wordt op zaterdag 13 mei om 18.00 uur afgesloten. Binnen deze zone geldt een parkeerverbod en is het op verordening van de politie niet toegestaan zich met gemotoriseerde voertuigen te verplaatsen. Op zondag 14 mei bevinden zich hier de marktkramen, deze worden op zaterdag aan het eind van de middag geplaatst. Wij willen u vriendelijk verzoeken om ervoor zorg te dragen dat uw voertuig voor dit tijdstip verplaatst is. Kosten voor het eventueel afslepen van uw voertuig zijn voor uw rekening.
De Schaesbergerstraat wordt pas op zondagmorgen om 06.00 uur afgesloten. Wij willen u vriendelijk verzoeken om ervoor zorg te dragen dat uw voertuig voor dit tijdstip verplaatst is. Op zondag na de markt, om uiterlijk 22.30 uur, wordt dit gebied weer vrijgegeven voor alle verkeer.
Het Piusplein wordt reeds op vrijdagmorgen 12 mei afgesloten voor alle verkeer. Wij willen u vriendelijk verzoeken om ervoor zorg te dragen dat uw voertuig voor dit tijdstip verplaatst is vanaf het Piusplein. Het Piusplein wordt op maandagmorgen weer vrijgegeven voor alle verkeer.

Parkeren handelaren:

Op zaterdagavond 13 mei en zondag 14 mei wordt de handelaren de mogelijkheid geboden om in het blauwgroene gebied te parkeren. U wordt vriendelijk verzocht om het blauwgroene gebied voor zover mogelijk autovrij te houden. Het op de kaart blauwgroene gebied wordt op zaterdag 13 mei om 18.00 uur afgesloten.

Meldpunt

Voor dringende zaken kunt u het Meldpunt Terwinseler Straatmarkt tijdens de markt bereiken op 06-38 765 765.

Medewerkers van de Terwinseler Straatmarkt zullen op zondag het grove zwerfvuil van de straten verwijderen. Uw eventuele hulp in deze wordt ten zeerste op prijs gesteld. Op maandag 15 mei zal RD4 alle resterende afval verwijderen.

Met uw medewerking hopen wij ook deze 46e Terwinseler Straatmarkt weer tot een succes te maken!

Hopende U voldoende te hebben ingelicht,
Stichting Terwinseler Straatmarkt.

┬ę Terwinseler Straatmarkt: contact via email - maintained by IdeActive BV ICT & new media